Hoe turbulent de December draai was des te rustiger is het in April, na de invoering van de “single step” methode was er een compleet nieuwe lijst zo leek het. In April zijn er veel minder verschuivingen in de top van de genomic lijst.

Real Syn scoort in alle rekenmodellen prima en houdt zijn NVI fokwaarde ook nagenoeg gelijk. Heel belangrijk natuurlijk want Real Syn krijgt veel nafok bij bedrijven waar nog geïnvesteerd wordt in fokkerij. Rockwell handhaafde zich ook prima en deed er zelfs nog 2 punten NVI bij zijn toch al niet geringe aantal. En ook Bigpack die met een flinke levensduur score zich ook staande hield op de NVI lijst, zo kan Synetics gerust zijn. De stieren blijven op niveau en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

 

foto: Real Syn

Riverside

Voor een topstier zijn verschillende zaken van belang, cijfers, koefamilie, exterieur maar vooral sperma productie natuurlijk. Bij Ridercup zoon RIVERSIDE uit een Chilton moeder bleek dit een struikelblok en moest Synetics geduldig afwachten wanneer de stier eraan toe was. Inmiddels is Riverside begonnen met het produceren van sperma en wacht hem toch een mooie toekomst. Met veel melk, positieve gehalten en een foutloos exterieur geeft Riverside wat veel veehouders zoeken.

Voor roodbont deed Feit Red P een klein stapje terug, nadat hij in December de grote winnaar was. Ook zijn volle broer Fred Red P leverde iets in. Roodfactor stier Sega RC hield zijn fokwaarde prima op peil en Snip RC P steeg door naar een prachtig niveau. Een foutloze stier met vele opties om iets aparts te fokken voor de volgende generatie.