Bij de genomic stieren met inmiddels geboren kalveren gebeurt niet al teveel meer, hoewel de trent altijd een beetje zakkend is bij de meeste stieren. Koepon Crowd is een positieve uitzondering hierop. De Crownmax zoon uit een Duke moeder gaf zijn NVI index een plus van maar liefst 33 NVI. Door een allround index en een uitzonderlijke productie handhaaft Crowd zich in de top van de genomic lijsten.

Het komt vast door zijn Topstone halfzussen, deze beide dieren gingen in hun eerste lijst van 110+LW naar ruim 130+LW bij de verandering van melkstal naar robotmelken. Geeft maar aan dat deze koefamilie een enorme wil heeft om te produceren.

Moedr van Crowd (v. Duke)

Zivet en Lazaro zijn ook van dezelfde leeftijd en ook zij zitten in de lift bij het rekencentrum, beide stieren laten een mooie plus zien in de NVI. Ze hebben een meer dan voortreffelijke productie index maar hebben last van de omrekening van sommige exterieur kenmerken. Aan de kalveren te zien kan het zo slecht niet zijn

Grootmoeder van Lazaro                                        Grootmoeder Zivet Francesco Hield zijn fokwaarde mooi op peil en blijft een gigant in % vet en eiwit, neem daarbij zijn foutloze exterieur en je hebt een hele bruikbare pinkenstier met een wat andere bloedvoering. Inmiddels is Francesco gesexed beschikbaar en ook zijn beenscore komt er bekaaid vanaf met 100. In Duitsland scoort hij 122 en dat zou in Nederland gelijk staan aan 107. Wie weet kunnen we binnenkort een streep zetten onder deze discussie.